Annons

Strid om talmansposten i Venezuela

Den legitime talmannen Juan Guaidó nekades på söndagen tillträde till nationalförsamlingen i Caracas där hans rival Juan Parra passade på att ta över ämbetet.
Den legitime talmannen Juan Guaidó nekades på söndagen tillträde till nationalförsamlingen i Caracas där hans rival Juan Parra passade på att ta över ämbetet. Foto: Matias Delacroix/AP/TT

Maktkampen i Venezuela intensifieras. Oppositionen har hållit en egen omröstning för att välja om Juan Guaidó som talman i nationalförsamlingen. Detta sedan Guaidó och andra oppositionspolitiker med våld stängdes ute från parlamentet i söndags.

Under strecket
TT
Publicerad

I deras frånvaro utropade sig parlamentsledamoten Luis Parra till ny talman efter en omröstning som beskrivs som en kupp av oppositionen. Parra uteslöts nyligen ur oppositionspartiet Primero Justicia (Först rättvisa) på grund av korruptionsanklagelser, som han förnekar.

Inför omröstningen hindrades Guaidó och flera andra ledamöter från oppositionen med våld från att delta och på bilder sågs Guiadó hållas tillbaka av polisstyrkor med sköldar.

Annons
Annons
Annons