Annons
X
Annons
X

Operan ställer in premiären på Svansjön

Kungliga Operan måste ställa in fredagskvällens urpremiär på ”Drömmen om Svansjön”. Dramaten ställer in samtliga föreställningar, liksom Kulturhuset Stadsteatern med flera scener.

Terrordådet i Stockholm
Desislava Stoeva och Kungliga Baletten i Pär Isbergs ”Drömmen om Svansjön”. Urpremiären blir lördag 8 april.
Desislava Stoeva och Kungliga Baletten i Pär Isbergs ”Drömmen om Svansjön”. Urpremiären blir lördag 8 april. Foto: Carl Thorborg

Kvällens urpremiär av ”Drömmen om Svansjön” kommer inte att genomföras på grund av det rådande läget i Stockholm, meddelar Kungliga Operan. På hemsidan skriver man:

”Våra tankar går till de drabbade i denna svåra stund.”

Baletten i koreografi av Pär Isberg är en omtolkning av den klassiska ”Svansjön” till Tjajkovskijs musik. Isberg tar avstamp i Petipas och Ivanovs koreografi från 1895 men bygger på dansarnas drömmar och relationer – både till varandra och till dramat de repeterar. Verklighet och fiktion flätas samman i ett triangeldrama som rör sig mellan balettsal och scen. Nytt premiärdatum är lördag den 8 april klockan 15.

Annons
X

Även Dramaten ställer in samtliga föreställningar liksom Kulturhuset Stadsteatern, Konserthuset och Berwaldhallen. MDT (Moderna Dansteatern) på Skeppsholmen ställer också in.

Annons

Desislava Stoeva och Kungliga Baletten i Pär Isbergs ”Drömmen om Svansjön”. Urpremiären blir lördag 8 april.

Foto: Carl Thorborg Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X