Annons
X
Annons
X

Ont om stålar? De här prylarna säljer bäst just nu

Svenskarna har inte mindre än fem flyttkartonger hemma med saker som inte används, enligt en ny undersökning. Här är prylarna som det lönar sig mest att sälja vidare just nu, och därmed biffa till en tunn plånbok i januari.

Foto: Lars Pehrson Bild 1 av 1

Bild 1 av 6

Foto: Lars Pehrson

Fick du ett par skidor i julklapp som du vet att du aldrig kommer att använda? Eller har du kanske förrådet fullt av prylar som stått oanvända i flera år? Du är inte ensam. Enligt en ny undersökning från opinionsföretaget Yougov, gjord på uppdrag av auktionssajten Tradera, anser 60 procent av de tillfrågade att de har för många saker hemma. I snitt har svenskarna fem flyttkartonger hemma med prylar som inte används. Uppskattat värde på de övergivna prylarna är i snitt över 15 000 kronor, enligt undersökningen.

Januari är för många en tuff månad för plånboken, men det finns alltså enkla pengar att tjäna för den som tar tag i saken och säljer sina begagnade prylar vidare på nätet.

Här är prylarna du ska sälja vidare just nu.

Annons
X
Annons
X
Foto: Jon Olav Nesvold/TT Bild 1 av 1

Bild 2 av 6

Foto: Jon Olav Nesvold/TT

Längskidor och alpin utrustning

Längd- och slalomskidor är det som går allra bäst på Tradera i januari, och återfinns som nummer ett och två på traderas säljtopp. Så har du ett par som står och dammar i garaget så är det nu du ska plocka fram dem och sälja vidare på nätet.

– Tänk säsong när du säljer dina prylar, säger Sofia Hagelin, presschef på Tradera.

Hon tipsar om att tänka på att det är viktigt att ta snygga bilder som ordentligt visar vad det är du säljer.

Annons
X
Annons
X
Foto: Anders Wiklund/TT Bild 1 av 1

Bild 3 av 6

Foto: Anders Wiklund/TT

Snöskotrar

Också snöskotrar hör säsongen till, och är nummer tre på topplistan på Tradera i januari. Har du en hemma som du knappt använder kan det alltså vara läge att göra slag i saken och sälja.

– Vi ser att det är fler och fler som säljer sina oanvända prylar på köp-och säljsajter som Tradera. Färre väljer också att slänga oanvända prylar vilket är glädjande, säger Sofia Hagelin.

En sökning på ”snöskoter” på Tradera ger 29 träffar, och utropspriserna ligger mellan 40–100 000 kronor. På Blocket ger samma sökning sorterat på privatannonser i hela riket 66 träffar.

Annons
X
Annons
X
Foto: Dan Hansson Bild 1 av 1

Bild 4 av 6

Foto: Dan Hansson

Hockeyutrustning och skridskor

– Skridskor, hockeygrejer och vinterkläder säljs för bra priser nu i januari, säger Sofia Hagelin.

En sökning på ”skridskor” ger just nu över 400 träffar på Tradera, och hos Blocket ligger just nu över 2 200 privatannonser ute som gäller skridskor.

Annons
X
Annons
X
Foto: Anders Wiklund/TT Bild 1 av 1

Bild 5 av 6

Foto: Anders Wiklund/TT

Almanackor och kurslitteratur

Vårterminen startar strax på landets universitet och högskolor och begagnad kurslitteratur är hårdvaluta. Istället för att låta böckerna stå i hyllan och damma kan en idé vara att auktionera ut böckerna på nätet.

– Almanackor, kalendrar och kurslitteratur funkar bra att sälja nu, säger Sofia Hagelin.

Hon råder den som vill sälja prylar på nätet att vara tydlig i rubriksättningen och ge en ärlig och utförlig objektsbeskrivning.

Annons
X
Annons
X
Foto: Pontus Lundahl/TT Bild 1 av 1

Bild 6 av 6

Foto: Pontus Lundahl/TT

Handskar

Ännu en säsongsbetonad pryl som tar sig in på Traderas topplista just nu är handskar. Handlar det om en exklusivare variant så är det en stor fördel om kvitto finns kvar.

– Våga testa ett lågt utropspris, det lockar ofta till flera köpare och högre slutpris, säger Sofia Hagelin, som också tipsar om att sprida annonsen på sociala medier.

Annons
Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X