Annons

Omstridd lag antagen i Israel

Benjamin Netanyahu, premiärminister i Israel vars parlament har antagit en ny kontroversiell lag som bland annat definierar landet som "det judiska folkets nationalstat". Arkivbild.
Benjamin Netanyahu, premiärminister i Israel vars parlament har antagit en ny kontroversiell lag som bland annat definierar landet som "det judiska folkets nationalstat". Arkivbild. Foto: Ronen Zvulun/AP/TT

Efter flera timmars upprörd debatt i parlamentet inför Israel en lag som säger att landet är en judisk stat. Lagen får hård kritik av landets arabiska politiker som kallar den rasistisk.

TT
Publicerad

I den kontroversiella lagen förklarar lagstiftarna att Israel är judarnas land, något som landets politiker hävdat ända sedan landet grundades för 70 år sedan.

– Vi har slagit fast i lagen den grundläggande principen om vår existens. Israel är det judiska folkets nationalstat, som respekterar alla medborgares individuella rättigheter. Det här är vår stat, den judiska staten, sade premiärminister Benjamin Netanyahu i samband med omröstningen, enligt medier i Israel.

Annons
Annons
Annons