Omstridd flytt av bibliotek: ”Blir en nystart”

Jonas Naddebo (C) debatterade bibliotekens situation med Anna Troberg, ordförande för fackförbundet DIK, på SvD:s scen i Almedalen.
Jonas Naddebo (C) debatterade bibliotekens situation med Anna Troberg, ordförande för fackförbundet DIK, på SvD:s scen i Almedalen. Foto: Simon Rehnström

Kritikerna har fel – flytten av Internationella biblioteket i Stockholm innebär ingen nedmontering. Tvärtom kan de nya lokalerna på Kungsholmen bli en nystart för verksamheten, menar Stockholms kultur- och stadsmiljöborgarråd Jonas Naddebo (C).

Under strecket
Publicerad
Annons

Beslutet att flytta Internationella biblioteket i Stockholm från Annexet vid Stadsbiblioteket på Odengatan till Kungsholmens bibliotek har fått skarp kritik i kulturvärlden. Motståndare till planerna menar att flytten innebär att det som är Sveriges största nationella centrum för mångspråkig litteratur de facto läggs ner. I ett upprop kräver författare, förläggare, bibliotekspersonal och två ledamöter i Svenska Akademien att beslutet tas tillbaka.

Stockholms kultur- och stadsmiljöborgarråd Jonas Naddebo (C) menar dock att kritikerna inte tillräckligt har satt sig in i vad flytten innebär.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons