Omskurna män tar strid mot traditionen

MANSFRÅGA. Många män är omskurna och många av dem har inga problem med det. Men en hel del upplever stora svårigheter och önskar att det aldrig gjorts på dem. De vill att en åldersgräns ska införas så att det blir förbjudet att omskära minderåriga. Men i april kom ett förslag som går åt motsatt håll. Nu rekommenderas alla landsting att erbjuda omskärelse av pojkar.

Under strecket
Publicerad
Soleyman Ghasemiani är omskuren enligt muslimsk tradition men är nu motståndare till seden.

Soleyman Ghasemiani är omskuren enligt muslimsk tradition men är nu motståndare till seden.

Foto: BOBBO LAUHAGE
Annons

– Syns det något? Mats reser sig och gör en gest in mot underlivet. Men nej, det syns inget konstigt. En man i 40-årsåldern, smal och med ganska lösa jeans, inget ovanligt alls. Men under jeansen sitter hans penis i en hårt riggad tejpanordning för att dra ut förhuden – den lilla förhud han har kvar sedan omskärelsen i småbarnsåren. Från tejpstruten utanför ollonet går en snodd ned längs benet och fäster runt vristen. Så går han flera dagar i sträck. Kissa går att göra genom ett hål i struten, men spontant sex får man låta bli de dagarna.

Han har kämpat i ett par år nu och tror att han har ett par år kvar. Om man tänjer hela tiden kan nämligen förhuden bit för bit bli längre. Mats mål är att täcka åtminstone halva ollonet.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons