X
Annons
X
Recension

Ocean's 8 Omöjligt att tycka illa om Ocean's 8

En lovande premiss och ljuvlig ensemble – den nya "Ocean’s"-filmen har alla förutsättningar. Men regissören Gary Ross missar tyvärr möjligheterna med denna på papperet läckra story.

Sandra Bullock, Cate Blanchett, Sarah Paulson, Rihanna, Helena Bonham Carter och Mindy Kaling. Foto: Barry Wetcher/20th Century Fox
Läs mer om Veckans biofilmer

Sommaren 2016 haglade de misogyna spyorna mot den nya "Ghostbusters"-filmen. Den kvinnofrontade nystarten på Steven Soderberghs "Ocean"-trilogi (som i sin tur var en remake på en 60-talsfilm med Sinatra och Sammy Davis Jr) har däremot inte alls blivit lika förhandshatad. Kanske har tanken på att låta kvinnor bära tidigare mansroller blivit aningen lättare att bära för somliga. Eller så var kanske förlagorna bara inte fullt så sönderkramade? För mycket kan man säga om "Ocean's 11", "Ocean's 12" och "Ocean's 13", men egentligen var det väl bara trean, eller förlåt 13, som var något vidare? En slick och rätt skojig Las Vegas-caper där Danny Ocean och hans team blåser en hotellmagnat spelad av en orangesminkad Al Pacino.

"Ocean's 8", regisserad av Gary Ross, har med andra ord alla förutsättningar, en cool premiss och ljuvlig ensemble: några proffstjuvar ledda av Sandra Bullocks Debbie Ocean (syster till den tydligen hädangångne Danny) som tänker stjäla ett mäktigt diamanthalsband under Met-galan, den årliga modefesten på Metropolitan museum of art.

Sandra Bullock, Cate Blanchett, Sarah Paulson, Rihanna, Helena Bonham Carter och Mindy Kaling.

Foto: Barry Wetcher/20th Century Fox Bild 1 av 2

Cate Blanchett, Helena Bonham Carter och Sandra Bullock.

Foto: Barry Wetcher/20th Century Fox Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X