Omikron kan ha nått kulmen i Storbritannien

En kvinna testar sig för covid-19. Spridningen av omikronvarianten kan ha nått sin kulmen i Storbritannien, och snart även i USA.
En kvinna testar sig för covid-19. Spridningen av omikronvarianten kan ha nått sin kulmen i Storbritannien, och snart även i USA. Foto: Seth Wenig/AP/TT

Antalet omikronfall kan ha kulminerat i Storbritannien, en möjlig vändpunkt varefter spridningen kan avta dramatiskt, enligt forskare. Anledningen är att det inte finns fler människor att smitta.

Samma signaler börjar ses i USA.

TT-AP
Publicerad
Annons

Endast en och en halv månad efter det att omikronvarianten av coronaviruset upptäcktes i Sydafrika kan den mycket smittsamma varianten redan ha gått igenom de flesta personer som är bosatta i Storbritannien. Det väcker hopp om en liknande utveckling som i Sydafrika där omikron klingade av lika snabbt som den uppkom.

– Vi ser ett definitivt ras när det gäller antalet smittade, men jag vill se antalet falla ytterligare innan vi vet om samma sak som skedde i Sydafrika kommer att ske här, säger professor Paul Hunter vid University of East Anglia.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons