Annons

”Omgivningen förstår inte min hjärntrötthet”

”Jag ’tar slut’ fort. Det är så irriterande och oroande. Jag älskar livet och mina intressen”, skriver ”Aldrig densamma”.
”Jag ’tar slut’ fort. Det är så irriterande och oroande. Jag älskar livet och mina intressen”, skriver ”Aldrig densamma”. Foto: Michael Probst/AP

Cykelolycka, hjärnskakning, leukemi, hjärntumör. Vägarna till hjärntrötthet är många, vittnar SvD:s läsare om. Här är flera berörande berättelser om livet med en sjukdom som inte syns utanpå, men som stör vardagen enormt.

Under strecket
Publicerad

Ett liv som räddas ska också levas. Jag och mina anhöriga har stor erfarenhet av hjärntrötthet. Jag opererades för en hjärntumör två gånger vid 25 års ålder. Därefter har jag strålats, med strålkniv, vid ett par tillfällen och opererats igen under sista året.

Omgivningen har svårt att acceptera den förändring min personlighet får när jag blir hjärntrött. Jag var tidigare en mycket aktiv person, men måste numera kapitulera för hjärntröttheten när den slår till. Den uppstår plötsligt och ger en förlamande trötthet som gör att jag inte orkar med något alls.

Annons
Annons
Annons