OmakaNästan magiskt möte i Stockholms fulaste hus

Foto: Gustaf Månsson

Omaka är en särling i Stockholms krogliv. På ett positivt sätt. I luftiga lokaler där man inte behöver trängas serveras öl och mat som når nya höjder.

Under strecket
Publicerad
Tolv unika ölsorter bryggs i huset.

Tolv unika ölsorter bryggs i huset.

Foto: Gustaf Månsson
Omaka har en annan framtoning än traditionella ”bryggeri­restauranger.”

Omaka har en annan framtoning än traditionella ”bryggeri­restauranger.”

Foto: Gustaf Månsson
Christian Siberg meny präglas av påhittighet.

Christian Siberg meny präglas av påhittighet.

Foto: Gustaf Månsson
Omaka ligger i före detta Arkitekturhögskolan, som ofta kallats Stock­holms fulaste hus

Omaka ligger i före detta Arkitekturhögskolan, som ofta kallats Stock­holms fulaste hus

Foto: Gustaf Månsson
Annons

Om vi säger ”bryggerirestaurang”, vad ser du framför dig då? Gissningsvis inte en ljus lokal med blommor och konst, där det serveras omsorgsfullt komponerade smårätter av experimentell fusionmat. Men det är precis vad Omaka är.

Namnet, som ska uttalas på svenska, är inte valt av en slump. Restaurangen drivs av 27-åriga Hedda Spendrup och är en del av den udda lilla fågel till hantverksöls­imperium som hon har byggt upp under familjekoncernens vingar. Ambitionen är att ”töja på gränserna för vad ett bryggeri kan vara och göra”. Omaka har en helt annan framtoning än den skägg- och burgargrabbighet som många kanske förknippar med ölrestauranger.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons