Här samlar vi alla artiklar om Vin och mat – nyhetsbrev.
25 artiklar senast uppdaterad 2021-03-05 08.00.
”Den här dagen 2015”.
Lagar du din egen pasta?
Fotograferar du också din mat och lägger upp på Instagram?
12 mars 1991.
Det är lördag i sportlovstider.
Det är egentligen självklart, att det vi hör påverkar vilka smaker vi känner.
Den svenska restaurangguiden White Guide verkar hålla sig hemma i pandemin med orden ”På grund av restriktionerna provar vi just nu inga krogar”, något som rimmar illa med restauranguppropet #grytorochkastruller som pågår för fullt.
När vinet är en liten resa i sig.
”Jag blir matt av folk med dåliga vinglas”, säger sommelieren Mischa Billing
Av alla ord som skrivs om vin i glädjande syfte ägnas frapperande få åt dess vrickade lilla medresenär.
Dä går aldri!
Alla älskar Tareq och Tareq älskar semlor!
Scoville och Helldog låter som skönt rysliga skräckfilmer från 80-talet men vittnar snarare om den hetaste trenden Sverige sett sedan surdegshotellen.
Det finns inga rätt och fel vad gäller smak.
Vad är det mest oaptitliga du ätit?
Att fånga dagen.
Skåne eller Italien?
Ja, det är onsdag och mitt i smällkalla vintern, men kanske är det just sådana dagar som behöver torr skumpa och lyxig snabbmat (dessutom brukar min kollega Linda Pérez påminna om att det är lill-lördag)?
Läser om den gode David Batras matäventyr i Indien och kommer osökt att tänka på när amöbaparasiten dysenteri tog mig till en läkarmottagning i en sliten potatiskällare i Uttar Pradesh.
Den här veckan får ni många mejl av oss på SvD Vin & mat.
Inspiration, ljus och långa middagar med goda vänner – det längtar jag efter nu.
Äntligen snö igen!
Äntligen fredag!
Kära 2021 – förväntningarna på dig är skyhöga.