Annons

Tidigare toppdomare: ”Sverige borde fått straff”

Sveriges Lina Hurtig fälldes av Nederländernas Desiree van Lunteren i den 67:e minuten av VM-semifinalen, men domaren ansåg inte att det skulle dömas straff.
Sveriges Lina Hurtig fälldes av Nederländernas Desiree van Lunteren i den 67:e minuten av VM-semifinalen, men domaren ansåg inte att det skulle dömas straff. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Sverige borde ha fått straff i VM-semifinalen mot Nederländerna, säger tidigare toppdomaren Jonas Eriksson.

De svenska spelarna är irriterade över att situationen inte ens videogranskades. Och att de nu tvingas anpassa sig.

– Det stör mig väldigt mycket att man ska behöva förstärka situationer, säger Fridolina Rolfö.

Under strecket
Lasse Mannheimer / TT
Uppdaterad
Publicerad

I den 67:e minuten av semifinalen i fotbolls-VM åkte Lina Hurtig i backen i straffområdet efter en duell med Nederländernas Desiree van Lunteren. Hurtig ville ha straff men kanadensiska domaren Marie-Soleil Beaudoin höll inte med. Hon tyckte inte ens att det var värt att videogranska situationen, vilket förvånar den tidigare toppdomaren Jonas Eriksson.

– Av reprisen jag ser live så ser det ut som att tacklingen tar på bollen, men sedan när man zoomar in så ser man att det inte är någon kontakt med bollen utan med foten. Då kan man fråga sig om det är sådana situationer som videodomare ska gå in på? Och ja, det är det ju. Varför gjorde man inte det?, säger Eriksson till SVT.

Annons
Annons
Annons