Annons
X
Annons
X

Olympiadens hemland tvingas lägga friidrotten i malpåse

Greklands friidrottsförbund har bestämt sig för att ställa in all sportslig verksamhet på grund av allvarliga nedskärningar. En stor skam för nationen som bara för åtta år sen var värd för sommar-OS.

Beskedet blir ytterligare en udda twist på nästan den finansiella krisen i Grekland. Åtgärden är också den första från någon av landets större idrottsorganisationer. Konkret innebär det att alla inhemska tävlingar ställs in med omedelbart verkan, rapporterar AP.

Beslutet kommer dock inte påverka evenemanget kring tändningen av den olympiska elden den 10 maj inför OS i London senare i sommar och inte heller ha någon effekt på valet av grekiska idrottare till OS-tävlingarna.

”Styrelsen för friidrottsförbundet har enhälligt beslutat att avbryta all inhemsk idrott tills dess att man har kunnat granska orättvisa och selektiva nedskärningar”, lyder ett uttlande från förbundet rapporterar AP.

Annons
X

Presidenten för friidrottsförbundet Vassilis Sevastis säger till AP att nedskärningarna av den statliga finanasieringen har lämnat såväl tränare som leverantörer obetalda i upp till 10 månader. Han sa också att förbundet inte har kunnat täcka sina grunläggande behov.

Enligt uppgift till AP ska förbundets budget ha sänkts med nästan en tredjedel under 2011 och med lika mycket 2012.

Flera av Greklands framstående idrottare har under en längre tid riktat skarp kritik mot att de träningsanläggningar som byggdes för OS i Aten 2004 är i extremt dåligt skick. En av dom är Alexandra Papageorgiou som tävlat i slägga i OS

Stäng

SvD NÄRINGSLIVS NYHETSBREV – dagens viktigaste ekonominyheter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  ”Allt faller i sär. Jag har varit med om fantastiska ögonblick inom den grekiska friidrotten nu genomlever jag de värsta”, säger hon till AP.

  SvD Näringsliv

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X