Ölpionjärer väntar svenskt under

Det Boston-baserade bryggeriet Samuel Adams lade grunden för hantverksbryggeriernas remarkabla expansion i USA. Nu förutspår öljätten en liknande utveckling i Sverige.

Under strecket
Publicerad
Grant McCracken från Samuel Adams bryggeri och Jessica Heidrich från  S:t Eriks bryggeri.

Grant McCracken från Samuel Adams bryggeri och Jessica Heidrich från S:t Eriks bryggeri.

Foto: LARS PEHRSON
Ny lingon/tranbärsöl.

Ny lingon/tranbärsöl.

Foto: LARS PEHRSON
Lagringstunnor hos S:t Eriks bryggeri.

Lagringstunnor hos S:t Eriks bryggeri.

Foto: LARS PEHRSON
Bryggning pågår.

Bryggning pågår.

Foto: LARS PEHRSON
Annons

Tisdagen den 19 augusti klockan 09.00 2014 skrevs ett nytt kapitel i storyn om ”det svenska ölundret”. Det var då som Grant McCracken från Samuel Adams i Boston, USA och Jessica Heidrich från S:t Eriks Bryggeri i Arlandastad ”mäskade in” tillsammans. Bryggmästaren på Boston Beer Company, som när det grundades 1984 lade grunden för hantverksbryggeriernas remarkabla expansion i USA, förutspår nu en liknande utveckling i Sverige.

Det var för tre år sedan på Stockholm Beer and Whisky Festival som Grant McCrackens och Jessica Heidrichs vägar korsades. En delegation från ”världens största hantverksbryggeri”, Samuel Adams, stannade till vid S:t Eriks utställningsbås och tycke uppstod omedelbart. Head brewer Grant McCracken tvekar inte att beskriva sig själv och Jessica Heidrich som ”syskonsjälar”.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons