Annons

Olösta fallet skakar Norge: ”Fruktansvärd situation”

Anne-Elisabeth Hagen, gift med miljardären Tom Hagen, försvann den 31 oktober i fjol.
Anne-Elisabeth Hagen, gift med miljardären Tom Hagen, försvann den 31 oktober i fjol. Foto: Ole Berg-Rusten, Terje Pedersen/TT

Försvinnandet har skakat hela landet. Nästan ett år efter att miljardärsfrun Anne-Elisabeth Hagen försvann fortsätter nya ledtrådar att dyka upp. Hur stor är sannolikheten att hon hittas?

Publicerad

Hennes telefon ringer och ringer utan att någon svarar. Runt lunchtid den 31 oktober 2018 försöker 69-åriga Tom Hagen förgäves att få kontakt med sin fru.

Full av oro tar han sig till den brunvita tvåvåningsvillan i utkanten av Oslo, men möts av tystnad. Huset är tomt, frun Anne-Elisabeth Hagen är borta. På bordet i köket ligger ett maskinskrivet brev där det på bruten norska framgår att hustrun är tillfångatagen och inte kommer att släppas – om han inte betalar 9 miljoner euro i kryptovaluta.

Anne-Elisabeth Hagen och Tom Hagen gifte sig när de båda var 19 år gamla. Sedan dess har de fått tre barn. På bilden syns parets bostad.

Foto: Lise Åserud/TT Bild 1 av 9

En rad pressträffar har hållits och intresset för fallet är stort. ”Något liknande har aldrig hänt i Norge”, berättar en kriminalreporter.

Foto: Ole Berg-Rusten/TT Bild 2 av 9

Sökpådrag kring Hagens hus.

Foto: Cornelius Poppe/TT Bild 3 av 9

Polisen efterlyser tre personer som filmats av kameror utanför Tom Hagens arbetsplats, samma morgon som Anne-Elisabeth Hagen försvann.

Foto: Terje Bendiksby/ TT Bild 4 av 9

Tom Hagens företag är majoritetsägare i elbolaget Elkraft och har också stora värden placerade i fastigheter. Han äger bland annat en hotellverksamhet vid en av Norges största skidanläggningar.

Foto: Torbjorn Olsen/TT Bild 5 av 9

Flygfoto över familjen Hagens bostad.

Foto: Tore Meek/NTB-Scanpix/TT Bild 6 av 9

På baksidan är villan är omringad av höga buskar, murar och ett garage, vilket gör platsen ganska enslig och insynsskyddad.

Foto: Lise Åserud/TT Bild 7 av 9

Polisen har säkrat skoavtryck i Tom och Anne-Elisabeth Hagens bostad.

Foto: Terje Pedersen/TT Bild 8 av 9

Skomönstret visades upp av polisinspektör Tommy Brøske den 28 augusti.

Foto: Terje Pedersen/TT Bild 9 av 9
Annons
Annons
Annons