Annons

Olösta fallet skakar Norge: ”Fruktansvärd situation”

Anne-Elisabeth Hagen, gift med miljardären Tom Hagen, försvann den 31 oktober i fjol.
Anne-Elisabeth Hagen, gift med miljardären Tom Hagen, försvann den 31 oktober i fjol. Foto: Ole Berg-Rusten, Terje Pedersen/TT

Försvinnandet har skakat hela landet. Nästan ett år efter att miljardärsfrun Anne-Elisabeth Hagen försvann fortsätter nya ledtrådar att dyka upp. Hur stor är sannolikheten att hon hittas?

Under strecket
Publicerad

Anne-Elisabeth Hagen och Tom Hagen gifte sig när de båda var 19 år gamla. Sedan dess har de fått tre barn. På bilden syns parets bostad.

Foto: Lise Åserud/TT

En rad pressträffar har hållits och intresset för fallet är stort. ”Något liknande har aldrig hänt i Norge”, berättar en kriminalreporter.

Foto: Ole Berg-Rusten/TT

Sökpådrag kring Hagens hus.

Foto: Cornelius Poppe/TT

Polisen efterlyser tre personer som filmats av kameror utanför Tom Hagens arbetsplats, samma morgon som Anne-Elisabeth Hagen försvann.

Foto: Terje Bendiksby/ TT

Tom Hagens företag är majoritetsägare i elbolaget Elkraft och har också stora värden placerade i fastigheter. Han äger bland annat en hotellverksamhet vid en av Norges största skidanläggningar.

Foto: Torbjorn Olsen/TT

Flygfoto över familjen Hagens bostad.

Foto: Tore Meek/NTB-Scanpix/TT

På baksidan är villan är omringad av höga buskar, murar och ett garage, vilket gör platsen ganska enslig och insynsskyddad.

Foto: Lise Åserud/TT

Polisen har säkrat skoavtryck i Tom och Anne-Elisabeth Hagens bostad.

Foto: Terje Pedersen/TT

Skomönstret visades upp av polisinspektör Tommy Brøske den 28 augusti.

Foto: Terje Pedersen/TT

Hennes telefon ringer och ringer utan att någon svarar. Runt lunchtid den 31 oktober 2018 försöker 69-åriga Tom Hagen förgäves att få kontakt med sin fru.

Full av oro tar han sig till den brunvita tvåvåningsvillan i utkanten av Oslo, men möts av tystnad. Huset är tomt, frun Anne-Elisabeth Hagen är borta. På bordet i köket ligger ett maskinskrivet brev där det på bruten norska framgår att hustrun är tillfångatagen och inte kommer att släppas – om han inte betalar 9 miljoner euro i kryptovaluta.

Annons
Annons
Annons