Olli Rehn – skogen Finlands räddning?

100 000 nya jobb och en väg ur krisen. Det är vad den finländska regeringen hoppas att landets miljardsatsning på bioekonomi ska leda till. Det är en nödvändig investering, menar näringsminister Olli Rehn, som tycker att det är ett tuffare jobb att föra Finland på rätt köl, än att leda krisarbetet i EU.

Under strecket
Publicerad
Finske näringsministern Olli Rehn.

Finske näringsministern Olli Rehn.

Foto: Malin Hoelstad
Annons

Det är för att diskutera hur Sverige och Finland kan samarbeta kring bioekonomi som den finländske näringsministern är på Stockholmsbesök. Olli Rehn var tidigare den EU-kommissionär som hade ansvar för ekonomiska och monetära frågor – med andra ord allt som rörde eurokrisen. Han sitter sedan i slutet av maj förra året i Finlands trepartiregering. En koalition som haft allt annat än en lätt första tid vid makten.

Finland har befunnit sig i kris ända sedan 2008, och regeringen har i ett väldigt ambitiöst program beslutat sig för att ta tag i en lång rad problem samtidigt. Förslag på försämringar och nedskärningar som lett till protester – men även satsningar, som näringsministern är i Sverige för att diskutera.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons