Olle Palmlöf körde rattfull

Olle Palmlöf hoppar av två programledarskap på SVT. Stora journalistpristagaren har dömts för rattfylleri och säger att det inte är förenligt med hans programledarskap i sommarens morgonsoffa och samhällsmagasinet Faktum.

Under strecket
Publicerad
Annons

Det var i mitten av maj som polisen i en rutinkontroll stoppade Olle Palmlöf för ett utandningsprov i centrala Stockholm. Provet visade 0,97 promille och gränsen för grovt rattfylleri går vid 1,0 promille. Olle Palmlöf erkände vid polisförhör och dömdes senare för rattfylleri.

Han skulle leda SVT:s morgonsoffa under en vecka i sommar, men nu har han valt att hoppa av.
– Ska man fronta samhälls- och nyhetsprogram som ställer andra till svars för sina handlingar är det viktigt för trovärdigheten att man själv är klanderfri. Han delar den uppfattningen och är mycket ångerfull, säger SVT:s informationsdirektör Helga Baagøe.
Olle Palmlöf har också valt att hoppa av som programledare på samhällsprogrammet Faktum, men kommer att stanna kvar i redaktionen.
– Han har en projektanställning som löper ut vid årsskiftet och vad som händer därefter är inte klart, men han har mycket att bidra med, säger Helga Baagøe.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons