Annons

Olle Palmlöf körde rattfull

Olle Palmlöf hoppar av två programledarskap på SVT. Stora journalistpristagaren har dömts för rattfylleri och säger att det inte är förenligt med hans programledarskap i sommarens morgonsoffa och samhällsmagasinet Faktum.

Under strecket
Publicerad

Det var i mitten av maj som polisen i en rutinkontroll stoppade Olle Palmlöf för ett utandningsprov i centrala Stockholm. Provet visade 0,97 promille och gränsen för grovt rattfylleri går vid 1,0 promille. Olle Palmlöf erkände vid polisförhör och dömdes senare för rattfylleri.

Han skulle leda SVT:s morgonsoffa under en vecka i sommar, men nu har han valt att hoppa av.
– Ska man fronta samhälls- och nyhetsprogram som ställer andra till svars för sina handlingar är det viktigt för trovärdigheten att man själv är klanderfri. Han delar den uppfattningen och är mycket ångerfull, säger SVT:s informationsdirektör Helga Baagøe.
Olle Palmlöf har också valt att hoppa av som programledare på samhällsprogrammet Faktum, men kommer att stanna kvar i redaktionen.
– Han har en projektanställning som löper ut vid årsskiftet och vad som händer därefter är inte klart, men han har mycket att bidra med, säger Helga Baagøe.

Annons
Annons
Annons