Oljepriset faller hårt

–Låt mig vara tydlig – det är inte början på en lång serie av räntesänkningar, sade Fed-chefen Jerome Powell när han i onsdags sänkte USA:s styrränta för första gången sedan december 2008.
–Låt mig vara tydlig – det är inte början på en lång serie av räntesänkningar, sade Fed-chefen Jerome Powell när han i onsdags sänkte USA:s styrränta för första gången sedan december 2008. Foto: Manuel Balce Ceneta

Världsmarknadspriset på råolja faller efter sex dagars prislyft. En oväntat försiktig ränteprognos från USA:s centralbank Federal Reserve (Fed) bidrar till utvecklingen.

Under strecket
TT-Reuters
Publicerad
Annons

Priset på ett terminskontrakt för leverans av så kallad Brentolja nästa månad faller drygt 2 procent till 63:56 dollar per fat, trots rapporter om minskade oljelager i USA och en sjunkande oljeproduktion bland länderna i oljekartellen Opec.

En stabil amerikansk oljeproduktion, på över 12,1 miljoner fat per dag i maj, bidrar till att sänka oljepriset. Därtill kommer den stora osäkerheten kring britternas EU-utträde och handelskriget mellan USA och Kina, som riskerar att leda till en försämrad global konjunktur.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons