Annons
X
Annons
X

Ministrar överens om att frysa oljeproduktion

Oljeministrarna har vid sitt möte i Qatar på tisdagen kommit överens om att frysa produktionen vid nivån från den 11 januari, förutsatt att andra producentländer ansluter till uppgörelsen. Det rapporterar Reuters och Bloomberg News.

Av Direkt
Oljepriset
[object Object]
Ali al-Naimi, Saudiarabiens oljeminister. (arkivbild) Foto: Ronald Zak/AP

Oljeuppgörelsen på tisdagen innebär att produktionen i genomsnitt under 2016 ska frysas på samma nivå som den låg den 11 januari. Det uppgav Rysslands energiminister Alexander Novak efter ministermötet i Doha i Qatar, rapporterar Interfax enligt Reuters.

De länder som står bakom uppgörelsen är Qatar, Ryssland, Saudiarabien och Venezuela. Uppgörelsen gäller förutsatt att andra produktionsländer ansluter sig.

**Saudiarabiens oljeminister **Ali al-Naimi sade att mötet varit framgångsrikt. Han sade att de har sett att produktionen minskat på grund av de nuvarande priserna. Oljeministrarna hoppas nu att producenter såväl inom som utanför Opec kommer att ansluta till uppgörelsen. Saudiarabien kan samtidigt "utan problem" klara av oljepriser vid de nuvarande nivåerna.

Annons
X

Saudiarabien kommer inom de närmaste månaderna ta nästa steg för att stabilisera marknaden. Venezuelas oljeminister sade att han på onsdagen vid ett möte i Teheran ska träffa företrädare för Iran och Irak. Qatars energiminister sade att de genom dessa åtgärder hoppas att de kan stabilisera marknaderna.

Annons
Annons
X

Ali al-Naimi, Saudiarabiens oljeminister. (arkivbild)

Foto: Ronald Zak/AP Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X