Annons

Oljefonden emot ansvarsfrihet för Idermark

Norska oljefonden NBIM, med 3,6 procent av Swedbanks aktier, spelade en avgörande roll för att nu öppna för rättsprocesser mot Swedbanks förre ordförande Lars Idermark och den tidigare styrelseledamoten Ulrika Francke. Arkivbild
Norska oljefonden NBIM, med 3,6 procent av Swedbanks aktier, spelade en avgörande roll för att nu öppna för rättsprocesser mot Swedbanks förre ordförande Lars Idermark och den tidigare styrelseledamoten Ulrika Francke. Arkivbild Foto: Janerik Henriksson/TT

Den statliga norska oljefonden NBIM röstade nej till ansvarsfrihet för Lars Idermark och Ulrika Francke på Swedbanks årsstämma i torsdags. Det framgår av en röstdeklaration som NBIM publicerat på sin hemsida.

Under strecket
Joakim Goksör / TT
Publicerad

Oljefonden, med 3,6 procent av Swedbanks aktier, spelade därmed en avgörande roll för att nu öppna för rättsprocesser mot Lars Idermark och Ulrika Francke.

Fonden motiverar sitt ställningstagande med ett ganska allmänt resonemang om varför man inte ger ansvarsfrihet när det finns skäl att tvivla på att styrelseledamöter agerat i ägarnas intresse utifrån tillgänglig information.

Annons
Annons
Annons