Annons

Olin och Fröling i ny pjäs av Tommy Berggren

Nästa år har en ny teaterföreställning av Tommy Berggren premiär. Arbetsnamnet är "Två kvinnor/Resan" och på scenen möts för första gången Lena Olin och Ewa Fröling.

"Att få sammanföra dessa två vackra, intensiva och högt begåvade skådespelerskor känns lite teaterhistoriskt", säger Berggren.

Under strecket
Cecilia Burman / TT
Publicerad

Skådespelarna Ewa Fröling och Lena Olin intar teaterscenen tillsammans i en ny föreställning som är regisserad av Tommy Berggren. Pressbild.

Foto: pressbild Bild 1 av 4

Skådespelaren Ewa Fröling har synts i olika tv-sammanhang de senaste åren, bland annat "Let's dance" och "Stjärnorna på slottet". Hon har haft bärande roller i filmer som "Fanny och Alexander", "Sally och friheten" och "Tommy". Arkivbild.

Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT Bild 2 av 4

Skådespelaren Lena Olin är aktuell Tommy Berggrens kommande teateruppsättning, tillsammans med Ewa Fröling. Senaste åren har hon synts i den amerikanska tv-serien "Riviera" och dyker även upp i den kommande thrillerserien "The hunt". Arkivbild.

Foto: Malin Hoelstad/SvD/TT Bild 3 av 4

Skådespelaren och regissören Tommy Berggren regisserar en ny teaterföreställning som har arbetsnamnet "Två kvinnor/Resan". Arkivbild.

Foto: Jonas Ekströmer/TT Bild 4 av 4

Det hittills hemliga teaterprojektet beskrivs som en avskalad teaterföreställning med enbart Lena Olin och Ewa Fröling på scenen.

"Föreställningen kommer att handla om resan i våra liv! Ja, om att finnas till. Beträffande innehållet i föreställningen kommer det att ske nedslag i världsdramatiken. Dessa klassiska texter och scener kommer att vävas samman på scenen med Olins och Frölings egna liv och erfarenheter", säger Tommy Berggren i ett pressmeddelande till TT.

Annons
Annons
Annons