Annons

Olin och Fröling i ny pjäs av Tommy Berggren

Nästa år har en ny teaterföreställning av Tommy Berggren premiär. Arbetsnamnet är "Två kvinnor/Resan" och på scenen möts för första gången Lena Olin och Ewa Fröling.

"Att få sammanföra dessa två vackra, intensiva och högt begåvade skådespelerskor känns lite teaterhistoriskt", säger Berggren.

Cecilia Burman / TT
Publicerad

Det hittills hemliga teaterprojektet beskrivs som en avskalad teaterföreställning med enbart Lena Olin och Ewa Fröling på scenen.

"Föreställningen kommer att handla om resan i våra liv! Ja, om att finnas till. Beträffande innehållet i föreställningen kommer det att ske nedslag i världsdramatiken. Dessa klassiska texter och scener kommer att vävas samman på scenen med Olins och Frölings egna liv och erfarenheter", säger Tommy Berggren i ett pressmeddelande till TT.

Skådespelarna Ewa Fröling och Lena Olin intar teaterscenen tillsammans i en ny föreställning som är regisserad av Tommy Berggren. Pressbild.

Foto: pressbild Bild 1 av 4

Skådespelaren Ewa Fröling har synts i olika tv-sammanhang de senaste åren, bland annat "Let's dance" och "Stjärnorna på slottet". Hon har haft bärande roller i filmer som "Fanny och Alexander", "Sally och friheten" och "Tommy". Arkivbild.

Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT Bild 2 av 4

Skådespelaren Lena Olin är aktuell Tommy Berggrens kommande teateruppsättning, tillsammans med Ewa Fröling. Senaste åren har hon synts i den amerikanska tv-serien "Riviera" och dyker även upp i den kommande thrillerserien "The hunt". Arkivbild.

Foto: Malin Hoelstad/SvD/TT Bild 3 av 4

Skådespelaren och regissören Tommy Berggren regisserar en ny teaterföreställning som har arbetsnamnet "Två kvinnor/Resan". Arkivbild.

Foto: Jonas Ekströmer/TT Bild 4 av 4
Annons
Annons
Annons
Annons