X
Annons
X

Olika lösningar på svarthandeln med biljetter

När biljetterna till Metallicas konsert i Globen släpptes i måndags sålde de slut på en halvtimme. Men biljetterna dök snart upp igen – på internetsajter som säljer dem vidare, dyrt. Nu hörs rop på lagstiftning enligt dansk modell, som förbjuder vidareförsäljning till ockerpriser. Men biljettföretaget Ticnet prioriterar andra åtgärder.

Flera svenska internetsajter har satt i system att köpa biljetter till kulturevenemang, bara för att sedan sälja dem vidare när biljetterna officiellt är slut. I dag går det fortfarande att få tag på Metallicabiljetter – men då får man vara beredd att betala över 2000 kronor styck, jämfört med ursprungspriserna som låg mellan 450 och 750 kronor.

Fenomenet är inte nytt, vidareförsäljning på internetsajter som Blocket och Tradera har pågått under många år. Men sedan några år finns en handfull företag som satt försäljningen i system. Enligt Ticnet, som är en av de största aktörerna på marknaden, finns uppgifter på att vissa av bolagen betalar ungdomar för att köpa ut biljetter från ombuden för bolagens räkning.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X