Olika bud om Leif GW Perssons avhopp

Leif G W Persson hade hellre velat se Carin Götblad på posten som rikspolischef och är kritisk till att polisväsendet centraliseras. Det säger han till SvD efter avhoppet. Men många menar att det verkliga skälet till Perssons avhopp är att det blev ohållbart för honom att sitta kvar på forskarstolen.

Under strecket
Publicerad
Annons

Två dagar efter G W Perssons utspel i Expressen där han meddelar att han säger upp sig från sin tjänst är reaktionerna många. Flera poliskollegor, bland annat polisförbundets ordförande Jan Karlsen, välkomnar beslutet. Persson har tidigare fått kritik för att han inte har presterat några forskningsresultat och före detta rikspolischefen Björn Eriksson menar att orsaken till avhoppet är en helt annan.

–Jag tror att han slutligen har insett att situationen är ohållbar. Han är bra på att leverera oneliners och skriva deckare men i vetenskapliga sammanhang har han inte producerat någonting. Det finns många duktiga kriminologer som inte har kunnat komma fram eftersom han har suttit som en bromskloss, säger han.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons