Old Mutual lägger locket på om Skandia-bud

Den sydafrikanska försäkrings-jätten Old Mutual, som haft täta kontakter med Skandia, fortsätter att samtala med det svenska bolaget. Det sa vd Jim Sutcliffe i går. Men när något bud kan komma ville han inte precisera.

Under strecket
Publicerad
Annons

I sydafrikanska Old Mutuals kvartalsrapport som kom i går nämndes inget om ett kommande bud på svenska Skandia. Old Mutual har de senaste månaderna sagt att man är intresserad av att köpa Skandia i sin helhet och har också gjort en noggrann granskning av Skandias böcker, en due diligence. Men när en affär kan komma till skott har man tigit om.
Någon ytterligare information om läget lämnade inte Old Mutual heller i går. Under presskonferensen där bolaget redovisade sina halvårssiffror, upprepade Jim Sutcliffe att samtalen med Skandia fortsätter. Han sa också att Old Mutual utvärderar olika möjligheter att växa och att Skandia kan vara en sådan möjlighet. Inte heller i andra intervjuer tidigare under dagen avslöjade Sutcliffe något om ett kommande Skandiabud.
Men den knapphändiga informationen behöver inte innebära ett ointresse från Sutcliffes sida, enligt en analytiker som SvD Näringsliv talat med. I stället skulle gårdagens presentation ha varit ett utmärkt tillfälle att dra sig ur affären, om det
skulle ha varit vad Old Mutual ville.

– Jag tror att det händer något, i morgon eller om en månad. Old Mutual befinner sig snart i ett läge där de antingen backar eller lägger ett bud, säger analytikern.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons