Annons
X
Annons
X

Ola Billger: SOK kan andas ut – målet är nått

Medaljregnet fortsätter och nu kan SOK andas ut. Målet om tio medaljer är nått. Vancouverspelen kommer att bli Sveriges nästa bästa vinter-OS genom tiderna.

Foto: NISSE SCHMIDT/SCANPIX

De bästa OS-länkarna

OS-quiz - tävla och vinn

Senaste nytt från OS

OS-programmet

Hela OS-programmet! svd.se Dagens tv-tider tv.nu

Allt om OS

SvD.se:s OS-sajt. svd.se

Ibland är marginalerna små. Åtta tunga fjärdeplatser under OS visar att det faktiskt kunde gått ännu bättre för den svenska truppen i OS. I herrarnas curling var centimetrarna emot Sverige - men å andra sidan hade ju André Myhrer hundradelarna på sin sida några timmar senare i Whistler.

Sverige har ändå haft marginalerna med sig rätt ofta. Trots alla fjärdeplatser har utdelningen varit fantastisk: varannan medalj är ett guld.

Den svenska truppen kommer inte ikapp medaljregnet i Turin: sju guld och fjorton medaljer blev det 2006. Men med en tävlingsdag kvar står det ändå klart att Vancouver går till historien som Sveriges näst bästa vinter-OS genom tiderna. Även i St Moritz 1948 och Cortina 1956 blev det tio medaljer - men den här gången har Sverige fler guld.

Annons
X

Det kommer att pipa rejält i metalldetektorn när den svenska truppen går igenom säkerhetskontrollen på Vancouvers internationella flygplats på måndag.

Kommer ni ihåg alla tio medaljerna hittills?

De fem gulden togs i tur och ordning av Charlotte Kalla, längd, 10 km fristil; Björn Ferry, skidskytte, jaktstart; Marcus Hellner, längd, dubbeljakt; herrstafettlaget, längd och till sist också damernas curlinglag.

De bägge silvren tog Anna Haag, längd, dubbeljakt och Charlotte Kalla/Anna Haag, i längd, sprintstafett.

Och så har det blivit tre brons tack vare Anja Pärson, kombination; Johan Olsson, längd, dubbeljakt. Och så den senaste genom André Myhrer, alpint, slalom.

Och medaljjakten är inte riktigt slut ännu. Kanske kan Johan Olsson, Anders Södergren och Marcus Hellner slå till en sista gång innan planet går hemåt?

Annons
Annons
X
Foto: NISSE SCHMIDT/SCANPIX Bild 1 av 6
Bild 2 av 6
Bild 3 av 6
Bild 4 av 6
Bild 5 av 6
Bild 6 av 6
Annons
X
Annons
X