Annons
X
Annons
X

Ökat svenskt intresse för resor till Grekland

Den ekonomiska oron i Grekland har gjort att många européer nobbar landet som resmål. Svenskarna går emot trenden, trots Greklandskrisen har Fritidsresor tagit emot fler resebokningar till landet än i fjol.

[object Object]
6. Rhodos, Foto: KALIMERA.NU

Greklandskrisen har fått många turistande européer att vända Grekland ryggen i sommar. Men svenska charterresenärer verkar inte ta avstånd till landet. Enligt Fritidsresors egna uppgifter har bolaget under de senaste fyra veckorna tagit emot 24 procent fler bokningar än under motsvarande period i fjol. I sommar ökar Greklandsresandet med drygt fem procent hos bolaget.

Totalt räknar Fritidsresor med runt 80.000 svenska resenärer till den grekiska övärlden i sommar, vilket således är en ökning med över fem procent jämfört med förra året. Därmed skulle Fritidsresor gå emot den allmänna trenden eftersom det rapporteras om en nedgång i det totala antalet utländska turister till Grekland i sommar.

Bassam el Mattar, som är Sverigechef på Fritidsresor, pekar på att den som reser på charter inte riskerar någonting finansiellt.

Annons
X

– Om resan till Grekland mot förmodan inte skulle bli av erbjuds alltid andra alternativ eller full återbetalning.

Totalt är tre av fyra Greklandsresor sålda hos Fritidsresor inför sommaren. De populäraste resmålen är Rhodos, Kreta och Samos. 2012 är dessutom tredje året i rad som Fritidsresor utökar antalet resor till Grekland.

Fritidsresors största grekiska resmål:

  1. Rhodos
  2. Chania, Kreta
  3. Samos
  4. Heraklion, Kreta
  5. Korfu

Fotnot: Aten och andra större städer i Grekland ingår i bolagets utbud.

HÄR KAN DU SÖKA BLAND MARKNADENS ALLA RESOR TILL GREKLAND:

Bästa charteralternativen för sommaren (Destination.se)

Billigaste sista minuten just nu (Destination.se)

All inclusive till Grekland (Destination.se)

Annons
Annons
X

6. Rhodos,

Foto: KALIMERA.NU Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X