X
Annons
X
Recension

Ögonvittnet Okänt och oregistrerat lik leder till kriminella ligan

Varför berättar inte Harriet Vesterberg det hon vet om ett brutalt mord vid ett idylliskt skånskt fiskeläge? Och varifrån kommer det okända liket på ett bårhus i Stockholm? Litteraturprofessor Magnus Persson guidar SvD:s läsare till årets bästa deckare så här långt.

Foto: Emil Eiman-Roslund/Piratförlag och Elisabeth Ohlson-Wallin
Läs mer om Bästa sommardeckarna

Landsbygd och storstad. Om vi befinner oss i en (svensk) deckare vet vi så klart att ond bråd död påträffas oavsett var vi är. Ibland blir effekten närmast komisk när idylliska platser med mycket få invånare icke desto mindre blir spelplatser för det ena seriemordet efter det andra. Tänk Midsummer.

Anna Bågstam debuterade med ljudboksserien "Stockholm Psycho" för en tid sedan och gav under våren ut första delen i en planerad svit om brottsutredaren Harriet Vesterberg. Romanen heter "Ögonvittnet" och utspelar sig i ett pittoreskt fiskeläge en bit utanför Landskrona. Hjältinnan Harriet anländer till sin gamla hemort för att börja ett nytt jobb hos polisen. I bagaget har hon en karriär som socionom och en misslyckad kärleksrelation i Stockholm.

Foto: Emil Eiman-Roslund/Piratförlag och Elisabeth Ohlson-Wallin Bild 1 av 2
Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X