(O)kändisarna på Instagram

Att Avicii har två miljoner följare på Instagram är kanske inte så konstigt. Men hur kommer det sig att en 16-årig kille från Stuvsta har nästan 20 000 följare från hela världen? Vi har tittat närmare på Instagrams dolda talanger och en bildkultur som växer sig allt starkare.

TT
Publicerad
Annons

Måns Zelmerlöv, Rihanna, Channing Tatum och Reese Witherspoon. De har alla Instagramkonton där de delar med sig av sina privatliv. Bilder som förut levererades av impopulära paparazzifotografer läggs nu upp med fyndiga bildtexter av stjärnorna själva. Skillnaden, förutom avsaknaden av suddiga zoom-bilder, är att kommunikationen sker på deras villkor. En premiss som har gett fler än de allra största stjärnorna möjligheten att synas.

"Yoga girl", "Tattoos of Instagram" och "Wisslaren" är tre svenska konton som har miljontals följare från hela världen. De tillhör toppskiktet av en ny sorts kändisar som blivit "stora på Instagram" på grund av konstnärliga bilder och inspirerande budskap snarare än en lyckad musikkarriär. Och fler är på uppgång.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons