MuskotOkänd matkultur i Sverige – och vi vill ha mer

Vi saknar hettan men njuter av vällagad och ambitiös matlagning. En meny från Bangladesh är ett välkommet inslag bland alla indiska krogar i Vasastan. På restaurang Muskot får dessutom den pedagogiska matsedeln applåder.

Under strecket
Publicerad
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Annons

Vänligt och stillsamt. Första intrycket av Muskot är behagligt. Restaurangen har stora fönster ut mot Vanadisplan, som numera kantas av krogar. Inomhus ger en tegelvägg i fonden och ett myller av lampor i taket en varm inramning. Matsalen är tacksamt befriad från kitsch.

Bangladesh är världens åttonde mest folkrika land. Trots det är landets stora matkultur inte särskilt välkänd i Sverige. Muskot och andra restauranger med meny från Bangladesh, som öppnat i Stockholm de senaste åren, kanske kan ändra på det.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons