Annons

Ökade möjligheter till kroppsvisitering

Polisers rätt till ersättning för kränkningar som de utsätts för i tjänsten ska säkerställas, enligt ett av förslagen i Blåljusutredningen.På fredagen överlämnades utredningens slutbetänkande till justitieminister Morgan Johansson (S). Arkivbild.
Polisers rätt till ersättning för kränkningar som de utsätts för i tjänsten ska säkerställas, enligt ett av förslagen i Blåljusutredningen.På fredagen överlämnades utredningens slutbetänkande till justitieminister Morgan Johansson (S). Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen ska ges större möjligheter att kroppsvisitera personer som tas in till förhör i polisens eller säkerhetspolisens lokaler. Det är ett av förslagen i det slutbetänkande av Blåljusutredningen som har överlämnats till justitieminister Morgan Johansson (S).

Under strecket
TT
Uppdaterad
Publicerad

– Med tanke på den utveckling som har varit på senare tid, med hot och våld mot poliser, så tycker jag att det är ett viktigt förslag, säger Polisförbundets ordförande Lena Nitz till, TT.

Enligt ett pressmeddelande från justitiedepartementet har det framkommit uppgifter om att personer har haft med sig knivar och skjutvapen under förhör.

Annons
Annons
Annons