Annons
X
Annons
X

Ökad vinst för MTG – men sämre än väntat

Aktien i Modern Times Group (MTG) faller 5 procent. Bakslaget kommer efter ett oväntat svagt resultat för årets första kvartal för Stenbecksfärens mediekoncern.

Av Direkt, TT
MTG, med vd Jørgen Madsen Lindemann, redovisar kvartalssiffror. Arkivbild.
MTG, med vd Jørgen Madsen Lindemann, redovisar kvartalssiffror. Arkivbild. Foto: Valentin Desjardins

Koncernchefen Jørgen Madsen Lindemann beskriver kvartalet som "väldigt starkt". Han pekar särskilt ut Norden, men även nya digitala satsningar.

MTG, som i fjol lämnade både Ryssland och Ukraina, har under årets första kvartal bland annat flaggat för att man säljer sin TV-verksamhet i Baltikum och Tjeckien.

– Vi kommer att fortsätta transformera bolagen i vår portfölj. Men vi kan inte säga vad vi tittar på just nu, säger Lindemann.

Annons
X

Sedan en tid är spelmarknaden på mobiler ett nytt spår där MTG jagar framtida tillväxt, bland annat med investeringen i det digitala spelbolaget Innogames vars tillväxt i fjol på 25 procent enligt Lindemann har tilltagit i år.

– Det hänger bland annat samman med att man tar sig från webbaserade till mobilbaserade spel, som gjort att tillväxten ökat till 30 procent, säger Lindemann.

Han räknar med att inom de närmaste veckorna fullfölja planen att öka MTG:s innehav i Innogames till 51 procent.

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Produktion av dramaserier är andra ben i MTG:s framtidssatsningar, där Lindemann ser framsteg. Han hoppas även kunna fortsätta expansionen inom segmentet Esports.

  Annons
  Annons
  X

  MTG, med vd Jørgen Madsen Lindemann, redovisar kvartalssiffror. Arkivbild.

  Foto: Valentin Desjardins Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X