Ökad risk för handelskrig, ljusglimtar på bostadsmarknaden

Ökad risk för handelskrig efter G7-mötet • H&M faller på blygsam försäljningsökning • Fler mäklare tror på stillastående eller sjunkande bostadspriser, men ljusglimtar finns • Hård retorik tog paus när Donald Trump och Kim Jong Un träffades...

Under strecket
Publicerad
Annons

Veckan som kommer

  • Handelskalender: Veckan inleds med att Epiroc noteras på Stockholmsbörsen på måndag. Det är en utdelning från Atlas Copco som avskiljdes i onsdags i förra veckan. Nyintroduktionen Projektengagemang börjar handlas på Stockholmsbörsen på tisdag. Klädbolaget MQ och skidanläggningsbolaget Skistar släpper sina delårsrapporter på tisdag respektive onsdag. Bank of England kommer med räntebesked på torsdag. Börserna i Stockholm och Helsingfors håller stängt på fredag för firandet av midsommarafton.
  • Övrigt: Hur den tyska klädhandeln sålde förra veckan får vi veta på måndag. Textilwirtschafts siffror är viktiga för H&M och särskilt intressanta efter klädjättens försäljningssiffror veckan innan. Arbetslöshetssiffror över maj kommer från SCB på tisdag. Konjunkturbarometern presenteras av KI på onsdag. Hur såg statens finanser ut under det första kvartalet? Det redovisar SCB på onsdag. Bland utländska rapporter i veckan märks FedEx och Oracle på tisdag.

”Jag tolkar det som att människor inte är särskilt oroade över att räntorna ska sticka iväg uppåt.”

Claudia Wörnmann, boendeekonom på SBAB, efter att bolåneinstitutet presenterat statistik som visar att 78 procnet av de som tecknat nya bolån SBAB ar valt att binda räntan på tre månader, en liten ökning från 77 procent föregående månad.

Visa diskussion
Annons
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons