Restaurang RicheOjämnt och slarvigt på anrik krog

Foto: Emma-Sofia Olsson

Det är hundraårsjubileum av Tore Wretmans födelse. Krogguiden konstaterar att Riche skulle behöva lite av hans fasta hand och noggrannhet.

Under strecket
Publicerad
Emma-Sofia Olsson
Foto: Emma-Sofia Olsson
Emma-Sofia Olsson
Foto: Emma-Sofia Olsson
Annons

Anrika Riche är och har sedan Tore Wretman tog över krogen 1945 varit ett vattenhål för stamgäster. En gå-ut-krog som på senare år, som nu drivs av Svenska brasserier, även har satsat på frukostar. Och helgernas brunch omnämns flitigt i bloggar där vänner möts över en Egg Benedict. Kort sagt: Riche står till tjänst stora delar av dygnets timmar. Det är också på lite udda tider som krogen är som mest gemytlig för matgästen.

Framåt kvällen – när bardelen fylls - har stället svårt att hålla fokus på sina middagsgäster vilket resulterar i ouppmärksamhet och lång väntan. Wretmans avtryck, där menyer bestående av franska klassiker och gedigen svensk husmanskost, har blivit legio i Krogstockholm. Här är platsen där allt startade.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons