Annons

OgjortOjämn roman finner sin styrka i bykänslan

Doris Dahlin debuterade med ”Ockupationsleken” (1971). till vardags arbetar hon med människors utveckling inom näringsliv och offentlig förvaltning.
Doris Dahlin debuterade med ”Ockupationsleken” (1971). till vardags arbetar hon med människors utveckling inom näringsliv och offentlig förvaltning. Foto: Jan-Åke Eriksson

Hur formas vi av vår omgivning? Det undersöker Doris Dahlin i sin nya roman som utspelas i en fiktiv västerbottnisk by, där en handfull öden som annars befinner sig i medieskugga får nytt ljus.

Under strecket
Publicerad
Bild 1 av 1

Det mesta lämnas väl ogjort här i livet, spillror av svikna föresatser som smutsspår i snön längs stigen där man traskat fram. De flesta inte ens färdigformulerade som drömmar, ambitioner, planer – bara förnimmelser om att det var något man borde ha gjort.

Doris Dahlin går i sin nya roman ”Ogjort” i några människors spår och rotar bland deras tappade skräp. Plockar upp bitar av lite fransiga, slitna liv som levs i utkanten av det som syns och hörs, av några av invånarna i en fiktiv västerbottnisk by och en gästarbetande städerska, Elena.

Annons
Annons
Annons