X
Annons
X
Gäst

Claes Arvidsson: Ointresset i Almedalen visar att politikerna inte hänger med

I sitt tal i Almedalen slog försvarsministern fast: "Det tidigare hotet från den militära supermakten är borta. Östersjön kantas av Nato- och EU-länder. Den politiska förutsättningen och den geografiska förutsättningen för ett hot av den gamla typen är borta. Ryssland har höjt den utrikespolitiska tonen, men har varken ambition eller militär förmåga att utföra den gamla tidens hot."

Löfven - som ändå är statsminister - ägnade en halv minut åt försvar och säkerhet. Utmärkt att  Anna Kinberg Batra tog upp behovet av att både rusta hemma och gå med i Nato. Bäst på plan är dock KD:s Ebba Busch Thor som talade om kärnfrågan i hela fyra minuter, skriver Claes Arvidsson.
Löfven - som ändå är statsminister - ägnade en halv minut åt försvar och säkerhet. Utmärkt att Anna Kinberg Batra tog upp behovet av att både rusta hemma och gå med i Nato. Bäst på plan är dock KD:s Ebba Busch Thor som talade om kärnfrågan i hela fyra minuter, skriver Claes Arvidsson. Foto: Henrik Montgomery/ TT / TT NYHETSBYRÅN

Året var 2008 – och försvarsministern hette Sten Tolgfors och var i full färd med arbetet på den kommande inriktningspropositionen som ytterligare skulle lägga fokus på internationell insats (Afghanistandoktinen). Talet var ett slags indirekt replik på varningarna från ÖB Håkan Syrén om att osäkerheten ökat i Sveriges närområde.

Löfven - som ändå är statsminister - ägnade en halv minut åt försvar och säkerhet. Utmärkt att Anna Kinberg Batra tog upp behovet av att både rusta hemma och gå med i Nato. Bäst på plan är dock KD:s Ebba Busch Thor som talade om kärnfrågan i hela fyra minuter, skriver Claes Arvidsson.

Foto: Henrik Montgomery/ TT / TT NYHETSBYRÅN Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X