Annons

Ohyggliga flodupptäckter i Nairobi

Ett vattendrag i slumområdet Mathare i Nairobi. Under uppresning av huvudstadens floder har 14 döda kroppar hittats. Arkivbild.
Ett vattendrag i slumområdet Mathare i Nairobi. Under uppresning av huvudstadens floder har 14 döda kroppar hittats. Arkivbild. Foto: Ben Curtis/AP/TT
Under strecket
TT
Publicerad

De skräpfyllda floderna i Kenyas huvudstad Nairobi håller på att rensas upp. Sedan städaktionen inleddes på allvar i början av året har 14 döda kroppar hittats.

På fredagen hittade personal en strypt åttaårig pojke. Dagarna innan fann man ett par tvillingbebisar i en plastpåse.

Av de 14 döda i Nairobifloden och tillflödena Matharefloden och Ngong-flodenär är åtta spädbarn. "Vilka är människorna bakom detta vettlösa dödande?", frågar sig guvernören Mike Sonko i ett uttalande.

Fredrick Okinda, ordförande i en av organisationerna som deltar i upprensningen, skyller delvis på olagliga abortkliniker. Vissa kroppar verkar vara foster, enligt honom. Abort är förbjudet i Kenya om inte kvinnans liv är i fara.

I och kring Nairobi spyr industrier ut avfall i floderna och åtskilliga provisoriska bosättningar saknar ordentliga system för avlopp och sophämtning. Ett projekt för att förbättra flodvattnet inleddes 1999. I januari år tog det fart igen.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons