Ohly vill satsa på fler jobb

Arbetslösheten ska minska, ohälsan ska ned och lönediskrimineringen måste bekämpas. Därför måste utgiftstaket i budgeten höjas nästa år. Det sade vänsterpartiets ledare Lars Ohly i Almedalen.

Under strecket
Publicerad
Annons

I går kväll gjorde vänsterpartiets Lars Ohly debut som talande partiledare under Almedalsveckan på Gotland. Efter att han tog över partiet har v återhämtat sig i opinionen och nu pågår vänsterpartiets utvärdering av samarbetet med regeringen.
I höst är det dags för nya tuffa budgetförhandlingar. Och ett av huvudbudskapen i Lars Ohlys tal var att v ska prioritera jobb, välfärd och mer rättvisa löner för kvinnor.

– Arbetslösheten är det största av alla problem. Arbetslösheten är vår största fiende.
Lars Ohly tänker kräva synliga resultat på de områdena. Partiet vill ändra i budgetens utgiftstak för 2005 för att satsa mer pengar på att hejda arbetslöshet.
Vänsterpartiet ska fortsätta att driva kravet på en folkomröstning om EU:s nya konstitution hårt under hösten, sade Lars Ohly. I dagsläget är det bara vänsterpartiet och miljöpartiet som står bakom kravet.
Han tog även upp situationen i Mellanöstern i sitt tal. Han kritiserade USA:s roll i Irak och menar att maktöverlämnadet inte är ett verkligt
överlämnande av makt.

Annons
Annons
Annons