Ohly anklagar Löfven: ”Fördärvar arvet efter Palme”

Stefan Löfvens kommentar av Gaza-krisen har orsakat en lavin av reaktioner på nätet. Före detta partiledaren för Vänsterpartiet, Lars Ohly, skräder inte orden på Twitter och anklagar Löfven för att ”fördärva arvet efter Palme”.   

Under strecket
Publicerad
Stefan Löfven (S).

Stefan Löfven (S).

Foto: TT
Annons

På sin Facebooksida kommenterade socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven sent på lördagskvällen konflikten i Gaza: ”Nu fler än hundra döda palestinier och över 700 missilattacker mot Israel. Hamas bär ansvar för att stoppa den dagliga raketbeskjutningen. Den upptrappade situationen efter kidnappningen av tre israeliska ungdomar måste brytas. Israel måste respektera internationell rätt, men har självfallet rätt att försvara sig. Det är en enorm tragik att våldet eskalerar. Det är de civila som drabbas hårdast. Äntligen ett enigt FN-säkerhetsråd som uppmanar till nedtrappning och eldupphör. Dödandet, ockupationen och våldet måste få ett slut. Parterna bär ansvar för att återvända till förhandlingsbordet.”, skrev Löfven.

Morgonen därpå har hundratals personer kommenterat inlägget på Facebook och uttalandet väckte även reaktioner på Twitter.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons