Annons

”Ohederligt S ignorerar hot om EU-centralism”

Sara Skyttedal.
Sara Skyttedal. Foto: Fredrik Persson/TT

Vi står inför ett monumentalt hot från EU-centralism inom det arbetsmarknadspolitiska området. Det skriver Sara Skyttedal (KD) i en replik.

Under strecket
Publicerad

I debatten om EU:s sociala pelare tycks Socialdemokraterna ännu leva i en filterbubbla enbart bestående av felaktiga, och två år gamla, pratminus från statsminister Stefan Löfven. Tondövenheten inför verkligheten är häpnadsväckande. Varningar från tidigare socialdemokratiska statssekreterare eller från den egna fackföreningsrörelsen lämnar uppenbart Socialdemokraterna oberörda. Faktum är att vi står inför ett monumentalt hot från EU-centralism inom det arbetsmarknadspolitiska området. Ett hot som av EU-kommissionen uttryckligen motiveras med den sociala pelaren.

Den artikel som de både europaparlamentarikerna Helene Fritzon (S) och Johan Danielsson (S) författat om EU:s sociala pelare är inte bara ohederlig – den är imponerande ignorant. Det är naturligtvis helt sant att den sociala pelaren i sig själv inte är lagstiftande. Men lika sant är det att den nu används för att motivera –och legitimera – ett långtgående lagstiftningsarbete inom områden som medlemsstaterna själva borde råda över efter eget huvud. EU:s lagstiftningsarbete bygger kort sagt inte på den för hemmapubliken budskapsanpassade retoriken från de svenska Socialdemokraterna.

Annons
Annons
Annons