Annons

Ofrivillige riksdagsledamoten hoppar av igen

Torkild Strandberg, kommunstyrelsens ordförande i Landskrona, har valts in i riksdagen i varje val sedan 2006. Varje gång har han snabbt avsagt sin plats för att fortsätta som kommunalråd hemma. Arkivbild.
Torkild Strandberg, kommunstyrelsens ordförande i Landskrona, har valts in i riksdagen i varje val sedan 2006. Varje gång har han snabbt avsagt sin plats för att fortsätta som kommunalråd hemma. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

I fyra val i rad har Torkild Strandberg toppat Liberalernas riksdagslista i Skåne västra, valts in och tagit plats i riksdagen – men snabbt hoppat av.

I år satt han en (1) dag.

TT
Publicerad

Den här gången var han med på uppropet, och hann till och med skriva en skriva en motion om behov av en järnvägstunnel mellan Helsingborg och Helsingör. Men sedan fick det vara bra.

– Jag har varit väldigt öppen gentemot medlemmar och väljarna att jag kandiderar gärna till riksdagen, men jag har också sagt att om jag ställs i en situation där jag måste välja mellan riksdagen och vara kommunstyrelseordförande i Landskrona så väljer jag det senare.

Annons
Annons
Annons