Recension

Design och terrorismOförutsägbar nerv - men i kortaste laget

Under strecket
Publicerad
Annons

Teater Bhopas senaste skapelse har en medverkandelista som nästan känns längre än själva föreställningen. Konstnären Lars Arrhenius animerade kortfilm Mannen utan kvaliteter visas på en infälld skärm redan i trapphuset och designkollektivet Uglycutes låga podier klädda med ljusblå nålfiltmatta brer ut sig i foajén och runt bardisken. Tv-skärmar i taket visar vackert väder-himlar och orosmoln, i ett hörn ligger ett inplastat pass på ett podium tillsammans med ett förstoringsglas som ser ut som en minikikare.

Mitt bland den väntande publiken kliver skådespelarna Anna Wallander och Pär Luttropp ut i trafikflygkostymer, berättar en historia om vad som kanske var ett haveri vid Barsebäck, utför en koreograferad parafras på en flygsäkerhetsinstruktion:
hur ska man göra för att fysiskt ta emot ett potentiellt dödande slag?
En bartender springer ut och föjer efter både dem och publiken ut i foajén och in i salongen, lyser på skådespelarna med en ficklampa.
Inne i själva scenrummet sitter musikern Nicolai Dunger i kostym vid ett piano som tillsammans med en massa bildskärmar är hopmonterade på ett stort podium på hjul. Han spelar, vi får cider i plastglas på fot, på skärmarna visas en svartvit film med en gammal kvinna i en säng och en gammal man som låser och låser upp en dörr med en oändlig massa nycklar och säkerhetskonstruktioner.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons