Oförskämt kalla oss ryggradslösa

Under strecket
Publicerad
Annons

I onsdags fattade riksdagen beslut i den svåra frågan om de apatiska barnen skulle ges kollektiv rätt att stanna eller ej. Argumenten för och emot har noggrant redovisats och penetrerats i medier de senaste veckorna. Inom riksdagsgrupperna har frågan också föranlett en omfattande diskussion och jag vågar påstå att varenda riksdagsledamot har slitit med frågan under lång tid.
Resultatet av röstningen blev att socialdemokrater och moderater sade nej medan övriga partier röstade ja. Därmed föll förslaget med stor majoritet. Debatten om huruvida det var ett bra eller dåligt beslut kommer att fortsätta och det är gott - demokratin förutsätter att diskussioner ständigt hålls vid liv.
Vad som däremot är erbarmligt är vissa ledarskribenters och journalisters uppfattning att det var partipiskor som ven och att riksdagsleda- möterna som röstade nej inte vågade rösta efter sitt samvete. Ett felaktigt och direkt oförskämt påstående som upprepas i tidning efter tidning.
Inom moderaterna finns ingen partipiska,
en moderat står för sin åsikt. Således stod det var och en fritt att rösta efter sin egen övertygelse. En (!) moderat gjorde så, och röstade ja. De övriga 54 röstade efter sina över- tygelser - och röstade nej. Det är säkert trist för diverse ledarskribenter och mediefolk att konstatera att inte alla dansar efter deras pipa.
Kritisera gärna våra beslut, det tål vi - men vem gagnar det att medier utmålar riksdagsleda- möterna som ryggradslösa individer som inte vågar stå för sina åsikter?
Carl-Axel Roslund
riksdagsledamot, m, Malmö

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons