Annons
X
Annons
X

Offret skrev förövarnas namn

Trots att hon just genomlidit en brutal gängvåldtäkt kunde den 23-åriga kvinnan minnas sina förövares namn. Innan hon avled på sjukhuset anteckande hon fyra av männens namn på en papperslapp.

Indiska studenter demonstrerar mot politiker som uttalat att den unga kvinnan som våldtogs hade lika stor del i våldtäkten som våldtäktsmännen.
Indiska studenter demonstrerar mot politiker som uttalat att den unga kvinnan som våldtogs hade lika stor del i våldtäkten som våldtäktsmännen. Foto: SCANPIX

Nya uppgifter fortsätter att uppdagas om det uppmärksammade våldtäkts- och mordfallet i Indien. Nu skriver
The Times of India att den våldtagna kvinnan hann namnge sina förövare innan hon avled på sjukhuset.

Enligt källor till tidningen kunde kvinnan inte prata, men skrev korrekt ned namnen på fyra av de fem männen, som hon hade hört samtala under överfallet.

Enligt källorna kunde hon även med gester besvara olika frågor med flera alternativ, som ytterligare hjälpte till i jakten efter gärningsmännen. Frågorna gällde färgen på bussen (vit), var den avgick ifrån, när det inträffade och hur många som befann sig på bussen. Allt bevittnades av en domare på plats.

Annons
X

En läkare bekräftade att kvinnan var vid medvetande och samarbetsvillig innan hon avlade sitt vittnesmål. Frågorna ställdes vid två separata tillfällen och svaren stämde överens med dem som det andra vittnet, kvinnans pojkvän, hade lämnat.

Advokaten till tre av de misstänkta männen
väckte ilska på torsdagen, när han sade att skulden bör läggas på offren: ”Jag har aldrig hört talas om en respektabel kvinna som blivit våldtagen i Indien”.

QUIZ | Har du koll på åren som gått?

2012: Vilket öknamnfick skandalkaptenen? quiz.svd.se 2011: Katastrofer ochstörtade diktatorer quiz.svd.se 2010: Vad minns duav skandalernas år? quiz.svd.se Vreden växer efter brutal gruppvåldtäkt svd.se
Annons
Annons
X

Indiska studenter demonstrerar mot politiker som uttalat att den unga kvinnan som våldtogs hade lika stor del i våldtäkten som våldtäktsmännen.

Foto: SCANPIX Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X