Annons
X
Annons
X

”Offren har sig själva att skylla”

Advokaten som försvarar tre av männen i det uppmärksammade våldtäkts- och mordfallet i Indien menar att skulden bör läggas på offren. ”Jag har aldrig hört talas om en respektabel kvinna som blivit våldtagen i Indien”.

Manohar Lal Sharma som försvarar tre av männen i det uppmärksammade våltäkts- och mordfallet i Indien menar att skulden bör läggas på offren.
Manohar Lal Sharma som försvarar tre av männen i det uppmärksammade våltäkts- och mordfallet i Indien menar att skulden bör läggas på offren. Foto: GETTY IMAGES

Advokat Manohar Lal Sharma meddelade
redan i går att männen, som är misstänkta för gruppvåldtäkt och mord på en 23-årig student i New Delhi, kommer att förklara sig icke skyldiga när de i dag åter ställer sig inför rätten.

Sharma menar att den mördade flickans pojkvän har det fulla ansvaret för attacken, eftersom det ogifta paret inte ens skulle ha vistats ute så sent på natten,
rapporterar Bloomberg.

– Fram till i dag har jag inte hört talas om ett enda våldtäktsfall med en respektabel kvinna, kommenterade han fallet utanför Högsta domstolen, enligt Bloomberg.

Annons
X

– Inte ens en kriminell skulle röra en sådan.

Hans uttalande kommer samtidigt som liknande kommentarer från politiker och religiösa ledare väckt ilska i landet. De anklagar västifierade kvinnor för att bjuda in till sexuella övergrepp.

”De flesta av männen i Indien lider av den här mentaliteten”, säger Ranjana Kumari, ledare för New Dehlis Center for Social Research. Hon menar att det tankesättet rättfärdigar det här brottet, att ”du bad om det, så det är ditt ansvar”.

Sharma anklagar nu även polisen för att ha använt våld för att tvinga fram erkännanden, rapporterar TT.

– Alla de anklagade har slagits illa av polisen. Mina klienter har tvingats erkänna brott de inte begått.

Det var i december som den 23-åriga kvinnan och hennes pojkvän plockades upp av en buss, där hon våldtogs och misshandlades svårt. Kvinnan dog senare på ett sjukhus i Singapore, dit hon skickats för vård.

Det infekterade fallet ledde till stora protester runt om i Indien, och ingen av de advokater som är anslutna till den domstol i södra Delhi där rättegången nu hålls ville ta på sig att försvara de misstänkta gärningsmännen.

QUIZ | Har du koll på åren som gått?

2012: Vilket öknamnfick skandalkaptenen? quiz.svd.se 2011: Katastrofer ochstörtade diktatorer quiz.svd.se 2010: Vad minns duav skandalernas år? quiz.svd.se Vreden växer efter brutal gruppvåldtäkt svd.se
Annons
Annons
X

Manohar Lal Sharma som försvarar tre av männen i det uppmärksammade våltäkts- och mordfallet i Indien menar att skulden bör läggas på offren.

Foto: GETTY IMAGES Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X