Annons
X
Annons
X

Officiellt: Källström till Djurgården

Kim Källström är tillbaka i allsvenskan – och i Djurgården.

Mittfältaren har skrivit på för två år och presenteras i samband med träningsmatchen mot Vålerengen på söndag.

Av TT
Kim Källström.
Kim Källström. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Den tidigare landslagsmittfältaren valde den 31 januari att bryta kontraktet med schweiziska Grasshoppers. Sedan dess har hans namn figurerat i flyttrykten till två klubbar: Häcken och Djurgården. De senaste dagarna pekade allt mot en flytt tillbaka till klubben som han hjälpte till två raka SM-guld, 2002 och 2003, samt cupguldet 2002.

Källström ska ha setts i Stockholm och det cirkulerade uppgifter om att han checkat in på ett hotell under ett annat namn. På fredagsförmiddagen blev övergången till slut officiell. Kort efter att Djurgården gått ut med nyheten kraschade hemsidan.

Källström håller en presskonferens efter träningsmatchen mot Vålerengen på Tele2 Arena, men i ett pressmeddelande säger han:

Annons
X

”Jag känner en stor glädje. Under hösten och vintern har det vuxit fram ett sug att få sluta cirkeln och ta på sig Djurgårdströjan igen. Jag känner mig så himla varmt välkommen i klubben, det finns mycket värme och kärlek i Djurgården. Jag kommer till ett ställe där jag känner mig uppskattad och det tror jag alla människor gillar.”

Efter guldsäsongerna valde Källström att flytta till Frankrike och Rennes. Utlandskarriären har sedan dess även handlat om spel i ytterligare tre klubbar: Lyon, Spartak Moskva och Arsenal. I landslaget hann han med 131 landskamper (bara tre har spelat fler i herrlandslaget), 16 mål och fem mästerskap.

Som mittfältsdirigent i guldlagen 2002 och 2003 noterade Kim Källström 26 mål och tolv målgivande passningar.

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  ”Det var en ungdom som drog i väg som nu kommer tillbaka som en familjefar som är många erfarenheter rikare. Jag har haft glädjen att ha en bra karriär ute i Europa. Jag kanske är lite defensivare i spelet nu än när jag lämnade, men det är ändå samma mentalitet som kommer tillbaka till Kaknäs. Jag älskar att vara där ute och jag älskar fortfarande att träna.” säger han.

  Och formen är god.

  ”Jag är i gott slag. Jag har spelat hela hösten och fysiskt känns det jättebra. Det gör det också mycket roligare att komma tillbaka, att jag inte är här för att pensionera mig. Jag kommer att göra allt för att det ska vara en positiv känsla ute på Kaknäs och jag kommer att ge allt på matcherna.”

  I Djurgården återförenas Källström med mångårige vännen Andreas Isaksson.

  ”Det är klart att man känner sig stolt och lite tagen. I juli sade Henrik Berggren (Djurgården Fotbolls vd) att tänk om Andreas Isaksson och Kim Källström skulle avsluta sina karriärer i Djurgården. Då skrattade vi nästan åt det men i dag är det sant”, säger sportchefen Bosse Andersson.

  Annons
  Annons
  X

  Kim Källström.

  Foto: Fredrik Sandberg/TT Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X