Annons

Officersyrket lockar allt fler

Här på Karlbergs slott i Solna, vid gränsen till Stockholm, utbildar Försvarshögskolan officersstudenter (även kallade kadetter eller officersaspiranter). Ett ökat sug efter yrket råder. Arkivbild.
Här på Karlbergs slott i Solna, vid gränsen till Stockholm, utbildar Försvarshögskolan officersstudenter (även kallade kadetter eller officersaspiranter). Ett ökat sug efter yrket råder. Arkivbild. Foto: Lars Pehrson/SvD/TT
Under strecket
TT
Publicerad

På ett år har antalet studenter på officersprogrammet ökat med 43 procent, meddelar Försvarshögskolan. 192 studenter har nu inlett den treåriga utbildningen, varav 63 kommer direkt från den militära grundutbildningen jämfört med tolv i fjol.

"Det är en rejäl ökning i år men vi är försiktiga med att dra några långtgående slutsatser av det efter som det är första året med återinförd värnplikt och i den första omgången värnpliktiga tog Totalförsvarets rekryteringsmyndighet ut ovanligt många med resultat som motsvarar officerspotential", säger tjänsteförrättande vicerektor Hans Granlund i ett pressmeddelande.

Annons
Annons
Annons