Officer slet av värnpliktiga kläderna 0 Fakta Andra skandalen på kort tid

Försvarsledningen stängde i går av en hög officer i södra Sverige som värnpliktiga anmält för olämpligt uppträdande. Officeren uppträdde berusad på en kadettbal, slet kläderna av flera värnpliktiga och stack händerna innanför byxorna på en av dem. Försvarsledningen stängde i går av en hög officer i södra Sverige som värnpliktiga anmält för olämpligt uppträdande. Officeren uppträdde berusad på en kadettbal, slet kläderna av flera värnpliktiga och stack händerna innanför byxorna på en av dem.

Under strecket
Publicerad
Annons

För en månad sedan häktades en annan mycket hög officer i försvaret misstänkt för grov kvinnofridskränkning. Efter beslut i regeringen skiljdes han från sin tjänst.
En ny skandal skakar det svenska försvaret. Strax efter klockan 8 i går morse skrevs ett artonsidigt långt fax ut på försvarets högkvarter i Stockholm. Innehållet fick försvarsledningen att hicka till.
Faxet var fjorton värnpliktiga befäls anmälningar mot en hög officer som anklagas för att ha uppträtt aggressivt och kränkande mot ett antal värnpliktiga.
ÖB Håkan Syrén beslöt omedelbart att sammankalla ÖB:s chefsgrupp för att behandla de värnpliktigas anmälan. ÖB kommer att anmäla officeren till Försvarsmaktens personalansvarsnämnd. Officeren har lämnat sin arbetsplats i avvaktan på den utredning som pågår.

Det var på en kadettbal för en vecka sedan som allt utspelade sig. Efter middagen vidtog dans. Senare på kvällen blev ett antal värnpliktiga, som denna kväll firade att deras utbildning närmade sig slutet, bokstavligen avklädda av den
höge officeren.
Vid upprepade tillfällen tog han tag i flera av de värnpliktiga och ryckte och slet i deras kläder. Han drog av dem kavajer och knäppte upp deras skjortor. I ett fall stack han handen innanför byxlinningen på en av de unga soldaterna. På en annan värnpliktig lade han handen mot skrevet.
En av de värnpliktiga fick kavajen avsliten tre gånger. När officeren attackerade honom en fjärde gång gick en av de värnpliktiga emellan. Efter att ha slitit slips och kavaj av en annan värnpliktig väste officeren könsord.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons