Annons
X
Annons
X

Office snart gratis på nätet

Microsoft svarar nu kraftfullt på Googles expansiva planer. Företaget meddelar nu att de kommer att erbjuda gratis onlineversioner av de populäraste Officeprogrammen. Nästa år lanseras programmen.

Programmen som erbjuds gratis via internet kommer att vara nedskalade versioner av moderprogrammen, men man kommer att exempelvis kunna skapa Powerpoint-presentationer eller skriva i Word.

Enligt Stephen Elop, chef för Microsofts affärsavdelning, är programmennedskalade för att bättre passa internetmiljön, men de är fortfarande mer kapabla än liknande programpaket som Google Apps.

Enligt analytiker FT talat med kommer steget inte kosta Microsoft speciellt mycket pengar, men det är ett stort avsteg från deras tidigare affärsmodell.

Annons
X

För de runt 400 miljoner användare som har ett Microsoft Live-konto kommer programmen omedelbart vara gratis, samt för runt 90 miljoner anställda som arbetar för företag som betalar licensavgifter till Microsoft.

Företaget meddelar också att man kommer att försöka ha reklam i programmen som en inkomstkälla.

Runt 500 miljoner användare nyttjar Officepaketet idag, varav hälften olagligt genom piratkopiering. Google å sin sida har runt 15 miljoner användare av deras gratisprogram, men bara några hundra tusen som har betalat för uppgraderade tjänster.

Stäng

SvD NÄRINGSLIVS NYHETSBREV – dagens viktigaste ekonominyheter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Microsofts ärkerival Google meddelade för en tid sedan att man utmanar Bill Gates imperium med ett nytt operativsystem. Systemet går under namnet Google Chrome OS och inriktar sig främst mot notebook-marknaden.

  E24

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X