Annons

Alexandra Ivanov:Offentliga pengar till extremism

I lördags uppmanade Turkiska riksförbundets (TRF) dåvarande vice ordförande till våld mot armenier.
I lördags uppmanade Turkiska riksförbundets (TRF) dåvarande vice ordförande till våld mot armenier. Foto: Maja Suslin/TT / TT NYHETSBYR N
Under strecket
Publicerad

Under en manifestation i lördags på Sergels torg i Stockholm framfördes tydligt uttalade rasistiska och uppviglande budskap: ”Död åt de armeniska hundarna. Död! Död! Mina kära raskamrater.” och “Vi tycker inte om blod, men vi kan låta blodet flyta när det behövs.”

Avsändaren var Turkiska riksförbundets (TRF) vice ordförande Barbaros Leylani. TRF är ett förbund som varje år mottar hundratusentals kronor från skattebetalarna. Det återaktualiserar det svenska problemet med offentliga medel till extremism: TRF fick över 630 000 kronor i bidrag från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) 2015 och drygt 530 000 kronor 2016.
Manifestationen i fråga anordnades med anledning av nya oroligheter i den i praktiken självständiga republiken Nagorno-Karabach och är en av vår tids mest infekterade konflikter. Den springer både ur turk-armeniska och azerisk-armeniska motsättningar och har under de senaste 30 åren kostat tiotusentals liv.

Annons
Annons
Annons